Sårbehandling

Du vil også kunne lese om hvilke produkter vi har laget til de ulike skadene. Prosedyrene er utviklet med et lite glimt i øyet og vi håper du finner produkter som passer til din skade.

 1. Vask hendene godt før og etter sårpleie. 
 2. Ved rengjøring av såret, skyll/vask med temperert springvann.
  Er du ikke trygg på at vannet er rent nok, kan du bruke fysiologisk saltvann 0,9 % eller Norgesplaster sårvask.
  Ved bruk av Norgesplaster sårvask eller -tupfere, vask/tørk sirkulært fra sentrum av såret og ut mot sårkanten ved rene sår.
  Ved infiserte eller urene sår, vask/tørk sirkulært fra sårkanten og inn mot såret.
 3. Ved mistanke om fare for infeksjon, kan du bruke Medihoney Antibakteriell Honning. Dersom ikke behandlingen virker etter 3 - 4 dager, kontakt lege.
 4. Sørg for at huden er ren og tørr før du legger på et egnet Norgesplasterprodukt. Dersom forbindingen er litt kjølig, varm det gjerne med håndflaten.
 5. Ved gjennomsiving av sårvæske i bandasje eller kompress. Bruk Scankvikk Bandasje eller Scansoft Kompress. Blod er et godt medium for bakterier. 
 6. Dekk arrvev og eventuelle føflekker mot soleksponering av UV- stråler. Bruk gjerne 2 lag med Scanportape hudfarget. Det beskytter også mot UVA stråler.

 • Sårrengjøring

  Ved rengjøring av såret, skyll/vask med temperert springvann.

  Les mer
 • Barn og småskader

  Det er dessverre slik at barn slår seg støtt og stadig.

  Les mer
 • Barbering

  Dette er en småskade menn fra pubertetsalder og oppover spesielt er utsatt for. Skaden skyldes ofte uerfarenhet eller dårlig tid.

  Les mer
 • Forstuelser

  Når du har forstuet noe, is ned, før du legger på en god og stram bandasje.

  Les mer
 • Mindre kutt

  Det er alvorlige, og mindre alvorlige kutt. Hva du velger å legge på av forbindingsmateriell, er derfor avhengig av blødningsgraden.

  Les mer
 • Store kutt

  Dype kutt går gjennom alle tre hudlag, og blør ofte mer enn overfladiske sår. Hvis det blør mye, bør du stoppe dette ved komprimering av såret.

  Les mer
 • Skrubbsårplaster

  Grundig rengjøring er veldig viktig. Fremmedpartikler i sår som sand, jord og asfalt må fjernes.

  Les mer
 • Flis i fingeren

  Flis i fingeren fjernes med pinsett. Hvis du ikke lykkes med det, kan du vente noen dager og se om den kommer ut av seg selv.

  Les mer
Vand Dialog