Om oss

Some description

Da alt plaster på denne tiden ble laget av tekstil, så var det naturlig å legge produksjonen til Mosby og Høie fabrikker, mens Apothekernes Laboratorium, som hadde markedskunnskapen, tok hånd om salget i Oslo.

Norgesplaster A/S har hele tiden satset på å være på høyde med utviklingen i markedet. I 1951 startet man, som en av de første i Europa, med å produsere elektrotape på basis av polyetylen-film, og året etter ble det første plast-plaster laget på basis av PVC. Stadig nye maskiner ble kjøpt inn, og i 1954 lanserte vi "Kvikk-strip"- et ferdig kuttet plaster.

Tidlig på 70 tallet ble fabrikken flyttet opp til Vennesla, da den gamle på Mosby ble for liten. Vi fikke en moderne fabrikk på ca. 5200 kvadratmeter med et nytt bestrykningsanlegg som gjorde det mulig å produsere en rekke forskjellige typer bæremateriale. Da ble også Scanpor non-woven bandasjetape lansert, og den nye fabrikken ble innledningen til en ny æra for Norgesplaster. Scanpor tape ble meget godt mottatt i markedet som en ytterst hudvennlig tape. Dermatologer i den vestlige verden foretrakk Scanpor, og det ble starten på en stadig voksende eksport. Og vi vokser videre også i dag.

Midt på 90 tallet ble Norgesplaster A/S innfusjonert i Alpharma AS (tidl. A/S Apothekerne Laboratorium). I 2005 ble vi solgt videre til Actavis før vi i 2010 ble overtatt av en lokal investorgruppe. Vi teller nå ca 40 ansatte og fokuserer hele tiden på å utvikle produkter for å være en totalleverandør innen enklere sårbehandling spesielt på det nordiske markedet, samtidig som eksport av egenproduserte varer har en høy prioritet.

 

Some description Some description Some description Some description Some description Some description Some description Some description


Vand Dialog